YLEISTÄ

Kuluttajana, joka asioi Fyndy.fi, sinua koskee: Kuluttajansuojalaki.
Yksityishenkilönä sinua koskee kuluttajansuojalaki, jonka ehdot ovat tiukat. Se tarkoittaa, että lakia sovelletaan, vaikka muuta olisi sovittu. Yrityksiin, mukaan lukien yksityiset kauppiaat, sovelletaan kauppalakia, joka on tahdonvaltainen, mikä tarkoittaa, että yritysten välistä keskinäistä sopimusta sovelletaan ensisijaisesti ennen lakia.

 

Noudatamme yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Kun olet yksityishenkilönä rekisteröinyt ja asettanut tilauksen, hyväksyt samalla, että tallennamme ja käytämme henkilökohtaisia tietojasi liiketoiminnassamme voidaksemme parhaiten täyttää velvollisuutemme sinua kohtaan. Suojaamme tietojasi GDPR-asetuksen vaatimalla tavalla, ja sinulla on oikeus nähdä tiedot ja saada ne poistettua, jos näin toivot.

 

Jos jokin ehdoista on ristiriidassa Suomen tai EU:n lainsäädännön kanssa, ei ostoehtoja kuitenkaan mitätöidä kokonaisuudessaan, vaan ehto tulee korvata uudella vastaavalla lainkohdalla.

 

 

KAMPANJAHINNAT JA TARJOUKSET

Kampanjahintaisiin tuotteisiin ei voi yhdistää alennuskoodeja tai muita tarjouksia.

 

Kampanjahinnat ovat voimassa vain kampanjan tai tarjouksen voimassaoloaikana. Kampanjat ovat voimassa niin kauan kuin varastoa riittää, eikä kampanjan aikana loppuunmyytyjä tuotteita voi varata.

 

Pidätämme oikeuden mahdollisiin virheisiin varastosaldossa.

 

ALEKOODIT

Kunkin alennuskoodin voi käyttää vain kerran, eikä niitä voi yhdistellä.

 

TILAAMINEN

Jos olet alle 18-vuotias, tulee sinulla olla huoltajan suostumus. Suostumus voi olla esimerkiksi täsmällinen dokumentti, jonka huoltajasi lähettää meille sähköpostitse.

Kaikki tilaukset, jotka tehdään petosmielessä, jäljitetään ja raportoidaan viranomaisille, ja jos niistä aiheutuu meille taloudellista haittaa, tulemme vaatimaan korvauksia aiheutuneesta vahingosta.

 

MAKSAMINEN JA TOIMITUS

Kun siirrät tuotteita ostoskoriin ja siirryt kassalle, ilmenee mitä maksutapoja voi käyttää, sisältävätkö hinnat arvonlisäveron, ja mitä arvonlisäverokantaa maksuun sovelletaan, mikäli tällä on merkitystä.

Tilaus toimitetaan 1-7 päivän kuluessa, ellei tilauksen yhteydessä ilmoiteta toimitusajan olevan pidempi. Jos toimitus ei onnistu sovitun ajan puitteissa, ilmoitamme sinulle viipymättä ja mahdollisuuksien mukaan viivästyksen syyn sekä lisätietoja uudesta toimitusajasta. Sinulla on oikeus perua tilaus ilman kustannuksia, jos toimitusajalla on ollut olennainen merkitys (koskee myös erikoistilauksia riippumatta siitä, milloin tilaus vaihtoehtoisesti lähetetään).

Hinnan lisäksi toimituksesta voi aiheutua kustannuksia. Toimituskulumme ovat 1.9 euroa ja nämä ovat näkyvillä verkkokaupan kassalla maksuvaiheessa. Normaalisti tilaukseen ei sisälly muita ylimääräisiä kuluja toimituskulujen lisäksi (kuten tulli- ja alv-maksut) mutta tästä eriävässä tapauksessa ne ilmenevät tilausprosessin aikana ja toteutuvat sovellettavan kuluttajalainsäädännön sallimissa puitteissa.

Verkkokaupan tuotteet voidaan merkitä toimitusarviolla. Pidätämme oikeuden peruuttaa tilauksestasi kaikki ne tuotteet, joita ei voida toimittaa, ja hyvittää peruutettujen tuotteiden hinnan siinä laajuudessa kuin sovellettava kuluttajalainsäädäntö tämän sallii. Mikäli haluat tilata uuden vastaavan tuotteen, sitä käsitellään uutena tilauksena. Jos haluat peruuttaa tuotteen tilauksen toimitusviiveen vuoksi, on tämä mahdollista siinä vaiheessa, kun toimitus on pantu täytäntöön, ts. kun lasku tai lähetysasiakirja on luotu. Osittaiset toimitukset toteutetaan vain pyynnöstäsi ja aiheuttavat lisätoimituskuluja.

Saatavissa olevat toimitusvaihtoehdot ilmenevät tilauksen maksun yhteydessä. Vastuullasi on varmistaa, että tilauskenttään kirjaamasi osoite on oikea.

 

NOUTAMATON PAKETTI / VIRHEELLINEN OSOITE

Noutamattomasta lähetyksestä veloitetaan toimitus- ja käsittelykustannusten kattamiseksi 19,90 euroa sis. alv. Uudet toimituskulut lisätään, mikäli lähetys toimitetaan uudelleen.

Mikäli toimitus on ollut maksuton, uusi toimituskulu määräytyy lähetyksen painon ja/tai tilavuuden mukaan.

Noutamattomasta lähetyksestä, joka ei sisällä seurantanumeroa (maksikirje) veloitetaan vain uuden lähetyksen toimituskulut.

 

TILAUKSEN MUUTTAMINEN

Voit tehdä muutoksia varastotuotteita sisältävään tilaukseen, kunnes tilaus on käsitelty. Jos muutos hyväksytään, mahdolliset hinnanmuutokset oikaistaan muutoksen hetkellä voimassaolleen hinnan perusteella.

Yksityishenkilöillä on peruutusoikeus, katso kohta ”Peruutusoikeus”.

 

PERUUTUS

Peruutus ei ole pätevä ennen kuin olet vastaanottanut meiltä vahvistuksen. Voit peruuttaa tilauksen maksutta siihen asti, kunnes tilaus on käsitelty. Tämän jälkeen sinulla on yksityishenkilönä oikeus peruuttaa tilaus, kts. kohta ”Peruutusoikeus”. Mikäli olet tilannut yrityksellesi, on sinulla velvollisuus vastaanottaa toimitus.

 

PERUUTUSOIKEUS

Yksityishenkilönä sinulla on Kuluttajansuojalain etämyyntisäännösten mukaan oikeus kaupan purkuun 30 päivän kuluessa. Sinulla ei ole peruutusoikeutta, jos tilaat tuotteen, joka on valmistettu yksilöllisten ohjeiden mukaan tai jossa on selkeä personoitu painatus tai merkki.

Huomaa, että lain mukaan vastaat palautuskustannuksista ja mahdollisesti tuotteen arvonalentumisesta, mikäli tuotetta on käsitelty enemmässä määrin kuin on tarpeellista sen toimintojen tai ominaisuuksien määrittämiseksi.

Peruutusaika alkaa siitä päivästä, kun vastaanotat tuotteen. Jos olet tilannut useita tuotteita tai tilaamasi tuote koostuu useista osista, peruutusaika alkaa viimeisen tuotteen tai vastaavasti tuotteen viimeisen osan vastaanottamisesta.

Peruutusoikeutta/avointa kauppaa sovellettaessa emme korvaa palautuskuluja ja on asiakkaan vastuulla, että lähetys palautuu takaisin lähettäjälle. Jos pakkaus on viallinen tai tuote on silminnähden vahingoittunut, vähennämme arvonalentumisena 30%-100% tuotteen hinnasta.

Suoritamme maksunpalautuksen 14 päivän kuluessa siitä hetkestä, kun olemme vastaanottaneet tiedon peruutusoikeuden käytöstä. Maksunpalautus voi kuitenkin viivästyä siihen asti, kunnes tuote on palautunut tai kunnes olet lähettänyt meille selvityksen palautuslähetyksestä (sen mukaan kumpi tapahtuu ensin).

Hyväksytyn palautuksen yhteydessä hyvitetään palautuneiden tuotteiden arvo ja tilauksen lähetyksen palautuskulut. Osittain palautetun tilauksen yhteydessä hyvitetään vain palautuneiden tuotteiden arvo. Hyvitys maksetaan takaisin samalla maksutavalla, jota käytettiin tuotetta ostettaessa, ellei toisin ole erikseen sovittu.

Jos haluat hyödyntää peruutusoikeutta, tulee sinun käyttää Ota yhteyttä -toimintoa verkkosivuillamme. Saat viipymättä vahvistuksen ilmoituksen vastanottamisesta, minkä jälkeen teemme päätöksen vaatimuksestasi käyttää peruutusoikeutta.

Saat vastauksen sähköpostitse, sekä tarvittaessa ohjeet tuotteen palauttamiseen.

Kun tapauksesi on käsitelty, sinulla on 14 päivää aikaa lähettää tuote meille takaisin.

Osoite, johon palautus lähetetään, on nähtävissä otsakkeen Reklamaatiot ja takaisinostot -alla.

POIKKEUKSET PERUUTUSOIKEUTEEN

Hygieniatuotteita ja ihonhoitotuotteita kuten hammasharjoja, kuulokkeita ja urheiluvaatteita ei voi palauttaa hygieniasyistä.

Löydät täältä kuluttajansuojalain mukaisen peruutuslomakkeen, mikäli kadut ostostasi.

Hae peruuttamislomake
 
 

REKLAMAATIOT JA TAKAISINOSTOT

Jos olet yksityishenkilönä vastaanottanut viallisen tuotteen, tai jos olemme lähettäneet väärän tuotteen, tulee sinun reklamoida tuotteesta kohtuullisen ajanjakson sisällä ja mahdollisimman pian, tai viipymättä sen jälkeen, kun virhe olisi pitänyt havaita. Kohtuullisen ajanjakson katsotaan olevan viimeistään 2 kuukautta siitä, kun huomasit virheen tai se olisi pitänyt havaita. Takuuaika on korkeintaan 3 vuotta, riippuen tuotteen luonteesta sekä mahdollisista takuusitoumuksista.

Kuljetusvahinkojen yhteydessä toivomme kuulevamme sinusta 7 päivän kuluessa.

Jos olet yritysasiakkaana vastaanottanut viallisen tuotteen, tai jos olemme lähettäneet väärän tuotteen, tulee sinun reklamoida välittömästi tuotteen vastaanottamisen jälkeen.

Sekä yksityishenkilöiden että yritysten tulee palauttaa vahingoittuneet tai virheellisesti lähetetyt tuotteet samassa pakkauksessa ja samaa kuljetusmuotoa käyttäen kuin ne on vastaanotettu. Mukana on oltava yksityiskohtainen kuvaus virheestä.

On kuluttajan vastuulla ilmoittaa, että tuote on virheellinen ja virheen luonne sekä kun viive on tapahtunut tarkoituksenmukaisella tavalla.

Tällöin sinun tulee reklamoida verkkosivuillamme löytyvien ohjeiden mukaisesti kohdassa ”Palautus ja reklamaatio”.

Jos emme pysty lähettämään sinulle uutta tuotetta kohtuullisessa ajassa, hyvitämme toimituskulut sekä vaurioituneen tai virheellisen tuotteen hinnan.

Hyväksytyn reklamaation yhteydessä vastaamme kaikista rahtikustannuksista.

Eri tuotteiden välillä esiintyy usein yhteensopivuusongelmia, ja siksi suosittelemme, että tutustut tuotteisiin ennen tilaamista niin hyvin kuin mahdollista tarpeettomien kustannusten välttämiseksi.

 

PAINOVIRHEET JNE.

Varaamme oikeuden mahdollisiin painovirheisin sekä virheelliseen tietoon ja määritelmiin valikoimassa olevista tuotteista ja palveluista.

 

FORCE MAJEURE

Molemmat sopimusosapuolet vapautetaan sopimuksen noudattamisesta, jos niiden toteutumista estävät tai haittaavat sellaiset olosuhteet, joita osapuoli ei voinut kohtuudella odottaa tai ennakoida.

Seuraavien ja vastaavien olosuhteiden katsotaan muodostavan poikkeusperusteen, jos ne estävät sopimuksen toimeenpanon: tulipalo, sota, mobilisaatio, takavarikko, valuuttarajoitukset, yleinen hyödykevaje, kuljetusvälineiden niukkuus, lakko, työsulku, sähkökatko, rajoitteet toimeenpanoelimissä, puute tai myöhästyminen sellaisissa alihankkijoiden toimituksissa, joita koskevat yllä listatut rajoitukset tai muut olosuhteet, joita osapuoli ei voi valvoa ja jotka estävät tai vaikeuttavat sopimuksen täyttämistä siinä määrin, että se voidaan tehdä ainoastaan epätavallisen korkeilla kustannuksilla.

 

KIISTAT

Riidat ratkaistaan viime kädessä lainmukaisessa tuomioistuimessa. Voit ottaa yhteyttä kuluttajaneuvontaan Kilpailu- ja Kuluttajaviraston verkkosivujen www.kkv.fi/kuluttajaneuvonta kautta tai soittamalla numeroon 0295536901. Voit myös tehdä valituksen Euroopan Komission verkkovälitteisen riidanratkaisuportaalin kautta osoitteessa: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=FI

 

MASSATILAUKSET

Pidätämme oikeuden pysäyttää tai hyvittää massatilaukset tai tilaukset jälleenmyyjiltä.